Beszéljünk az ezüst ékszerek tisztításáról!

Ajándékozásnál nem mindegy, hogy milyen alapanyagok közül választunk. Az ezüst ékszerek azért felkapottak, mert lényegesen olcsóbbak az aranynál, ráadásul sokan jobban szeretik a fémes színt. A sárga néha az idősebb korosztályt szemlélteti, és a fiatalok jobban kedvelik az extrémebb megoldásokat. Azonban az ezüst ékszerek egy kicsivel több figyelmet igényelnek, mivel érzékenyebben reagálnak a levegőre és nem szeretnek a dobozban ülni.

Ha a vásárlás után megfeledkezünk róluk, akkor pár hónap alatt teljesen befeketednek, ami azt jelenti, hogy veszítenek az esztétikájukból. Szerencsére a fekete oxidot el lehet távolítani, de sokkal jobban járunk, ha nem várunk vele. Az ezüst akkor marad csillogó, ha sokat hordjuk és rendszeresen tisztítjuk.

Az ékszerboltokban lehetőségünk van speciális folyadék vásárlására, de akár a szódabikarbónát is segítségül hívhatjuk. Egy pohár víz és egy kanál fehér por teljesen újjá varázsolja a szettet, úgy fog csillogni, mint új korában. Innentől kezdve az ezüst ékszerekre könnyebben vigyázunk és nem kell az elszíneződésétől tartani.

Azonban nem lehet minden ezüstöt szódabikarbónával mosni. Vannak olyan márkák, ahol kifejezetten kérik a házi megoldások elkerülését, mivel érzékeny alapanyagot, például gyöngyöt tartalmaznak. Ezután mi döntjük el, hogy milyen ezüst ékszerek mellett voksolunk. Ha nem akarunk a fekete oxiddal küzdeni, akkor van pár tipp, ami segíthet. A termálvizet kerüljük messziről, ha nagyon izzadunk, akkor utána langyos vízzel mossuk át a gyűrűt vagy a karkötőt és vigyázzunk takarítás közben, hogy ne érje semmilyen tisztítószer. Fürdésnél nem muszáj levenni.

Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?

Következő cikk

Valódi ásvány nyaklánc a belső békéért!

sze márc 30 , 2022
A zafír ásvány segíthet egy belső mély nyugalmi állapotot elérni, békével és higgadtsággal feltölteni az elmét. Úgy tartják, hogy segítheti megnyugodni az idegrendszert és az agyat, egyensúlyba hozni őket. A zafír jótékony hatású lehet, ha nehezen teszünk rendet a fejünkben, segíthet eloszlatni a szellemi zűrzavart és eltávolítani azokat a gondolatokat, […]
Valódi ásvány nyaklánc

Ezt látnod kell