Mobilgarázs – hatványozd meg az előnyeit talajcsavarokkal!

Külföldön már régóta elterjedtek, de Magyarországon is egyre többen döntenek a mobilgarázsok mellett. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek közül az első és legfontosabb, hogy – nevüknek megfelelően – mobilak, szabadon mozgathatók, ami hatalmas szabadságot és rengeteg lehetőséget rejtenek tulajdonosaik számára. Emellett rendkívül könnyen és kedvező áron telepíthetők. Jelen cikkben azt mutatjuk meg, miként tudja a talajcsavarozás még mobilabbá, olcsóbbá és egyszerűbben telepíthetővé tenni a mobilgarázsokat.

Rengetegen küzdenek azzal a problémával, hogy amikor beköltöznek álmaik otthonába, az ingatlanhoz nem tartozik garázs, legfeljebb egy kocsibeálló.

Ahhoz azonban, hogy az autó élettartama ne csökkenjen le drasztikusan, fontos, hogy ne legyen kitéve télen-nyáron a szélsőséges időjárási körülményeknek, vagyis, hogy fedett helyen tároljuk.

Ezáltal védeni tudjuk gépjárművünket a szennyeződésektől is, s ami még fontosabb: nem kell attól félnünk, hogy valaki szándékosan megrongálja a tulajdonunkat. Egy szó mint száz: az autónak szüksége van egy garázsra.

Rengeteg időt, pénzt és energiát megspórolnak azok, akik a mobilgarázs mellett teszik le a voksukat, hiszen telepítése jóval olcsóbb, egyszerűbb és gyorsabb, mint egy hagyományos garázs felépítése. Ezen túl számos más előnnyel is rendelkezik a mobilgarázs, amelyet még jobban kihasználhatunk, ha a talajcsavarokat használunk a telepítés során.

Egyszerű, gyors és olcsó telepítés talajcsavarok segítségével

Hagyományosan úgy történik meg a mobilgarázs felhúzása, hogy először a kiszemelt területen előkészítik a talajt, majd ezt követően elkészítik a beton alapozást. Több hónapig is eltarthat, mire a beton megköt – ezután lehet csak összerakni a mobilgarázst a könnyűszerkezetes elemekből.

Ha a betonalap helyett talajcsavarokat használunk, akkor:

  • nem lesz szükség komolyabb földmunkára,
  • nem kell hatalmas helyet felszabadítani a betonkeverő és az egyéb gépek, kocsik számára a munkálatok idején,
  • nem kell vagyonokat fizetni a nehéz fizikai munkáért, amelyet a betonozás jelent,
  • nem hónapok, hanem kb. 1 nap alatt elkészülhet a teljes mobilgarázs.

 

Teljes mobilitás

Bár a mobilgarázs elemei szabadon áthelyezhetők más területre, a betonalapról ugyanez nem mondható el.

Ahogy az alapozás elkészítése, úgy az elbontása is pénzbe, időbe és energiába kerül, gondoskodni kell a hulladék elszállításáról, ráadásul a nyomai nem tüntethetők el teljes mértékben. Az ottmaradó betonalap pedig nem nyújt túl esztétikus látványt.

Ezzel szemben a talajcsavarok esetében nem jelent problémát egy költözés vagy az udvar átrendezése, hiszen a csavarok gyorsan és egyszerűen felszedhetők, s áthelyezhetők más helyre anélkül, hogy maradandó nyomokat hagynának a környezetben.

A környezetet is megóvjuk

Kevesen tudják, de a cementgyártás során rengeteg károsanyag, elsősorban nagy mennyiségű szén-dioxid szabadul fel, melynek környezetszennyező és -károsító hatása mindenki számára jól ismert.

A betonozáshoz viszont cement szükséges, ráadásul az alap elkészítése során mindenféle gépeket, eszközöket használunk, amelyek komoly energiaigénnyel rendelkeznek, vagyis az eljárás a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető környezetbarátnak és energiahatékonynak.

A talajcsavarok mellett szól, hogy nem károsítják és szennyezik a környezetet, sőt – a betonozással ellentétben – a terület ökoszisztémáját sem zavarják meg, s a telepítésük során nem keletkezik semmilyen hulladék.

Ha többet szeretne megtudni a talajcsavarokról, látogasson el a https://ecotrex.hu/ oldalra, és találja meg az igényeinek leginkább megfelelő csavarokat mobilgarázsa telepítéséhez!

Eu Üzlet

Vélemény, hozzászólás?

Következő cikk

Külföldi munkavállalás tippek – ezeket vidd magaddal, ha először utazol ki!

pén aug 19 , 2022
Ha már felvettek magyar cégen keresztül egy külföldi munkahelyre, bizonyára tudod, hogy a munkáltató sok mindent biztosít számodra, így közel sem kell annyi mindenről gondoskodnod magadnak, mintha önállóan, álláshirdetés útján találtál volna munkát. Így is okozhat azonban némi fejtörést, hogy mit pakolj be a táskába, amikor először kiutazol külföldre. Ebben […]

Ezt látnod kell