Külföldi munkavállalás tippek – ezeket vidd magaddal, ha először utazol ki!

Ha már felvettek magyar cégen keresztül egy külföldi munkahelyre, bizonyára tudod, hogy a munkáltató sok mindent biztosít számodra, így közel sem kell annyi mindenről gondoskodnod magadnak, mintha önállóan, álláshirdetés útján találtál volna munkát. Így is okozhat azonban némi fejtörést, hogy mit pakolj be a táskába, amikor először kiutazol külföldre. Ebben a cikkben adunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük a készülődést!

Sokszor egy két-három napos kiruccanásra is nehéz bepakolni, hiszen a túl nagy csomag sem kényelmes, de senki se szeretné, ha valami fontos dolog otthon maradna. Külföldi munkavállalásnál, amikor minimum hetekre utazol ki, a bepakolás még nehezebb feladat, hiszen a zavartalan munkavégzéshez fontos, hogy minden szükséges holmi nálad legyen.

A jó hír, hogy ha magyar cégen keresztül helyezkedsz el külföldön, legalább a szállással és a rezsivel nem kell foglalkoznod, mivel a munkáltató ezekről gondoskodik, ahogy a munkába járás költségeiről is – kihelyezett céges autók állnak majd rendelkezésedre a bejáráshoz.

Van azonban néhány dolog, amit a Te feladatod biztosítani.

Ezeket mindenképp pakold be a táskádba az első út előtt!

  1. Élelmiszer: Te döntöd el, hogy otthonról viszel tartós élelmiszereket, vagy helyben vásárolsz be, de a lényeg, hogy az enni- és innivalóról magadnak kell gondoskodnod.
  2. Tisztálkodószerek: ezekkel ugyanaz a helyzet, mint az élelmiszerekkel. Ha nem akarsz tusfürdőket, mosószert és fogkrémet cipelni, megteheted, hogy a szállásodhoz közeli üzletben szerzed be a szükséges tisztálkodószereket.
  3. Ágyneműhuzat: minden szálláson kapsz ágyneműt, így arról nem kell gondoskodnod, viszont ágyneműhuzatot vigyél magaddal!
  4. Költőpénz: mindenképpen még otthon válts pénzt, és ne forintot, hanem eurót vigyél magaddal költőpénznek, mert kint nem lesz lehetőséged pénzt váltani!
  5. Ruha, munkaruha: a próbaidő alatt a saját munkaruháidat fogod használni, majd azt követően minden szükséges felszerelést biztosít számodra a cég. Az első útra vigyél magaddal acélbetétes, zárt lábbelit, hosszú nadrágot, illetve, ha hegesztő leszel az új munkahelyeden, akkor kabátról is gondoskodj!
  6. Evőeszközök: tányér, lábos, pohár és egyebek – célszerű alaposan átgondolni, mi mindenre lesz szükséged a konyhában, és ezeket is bepakolni indulás előtt.

Egyéb igények

A fenti lista csak azokat a felszereléseket tartalmazza, amelyekre általában mindenkinek szüksége van. Ezen felül persze, lehetnek egyedi igényeid, szükségleteid. Ha például munkaidő után szeretnél zenét hallgatni, vigyél magaddal egy rádiót vagy akár a laptopodat, ha pedig rendszeresen gyógyszereket szedsz, a szükséges gyógyszermennyiségről fontos, hogy időben gondoskodj!

Jó, ha készítesz magadnak egy listát azokról a holmikról, amelyeket magaddal szeretnél vinni az első útra, s indulás előtt ajánlott ezen még egyszer végigfutni, hogy ellenőrizd, biztosan minden bekerült-e a táskába!

Eu Üzlet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Következő cikk

Szerezz vevőket tartalommarketinggel! (Content marketing alapok)

vas okt 23 , 2022
A tartalommarketing a marketing tevékenység egyik alappillére, melynek célja a vállalkozás márkájának az erősítése, illetve új vásárlók szerzése, s a régiek megtartása. Tartalommarketing alatt a különféle csatornákon üzleti céllal publikált kontenteket érétjük. Ezek lehetnek szövegek, képek, infografikák, podcastek, videók – esetleg ezek kombinációi. Ha még nem foglalkozol content marketinggel, ebből […]

Ezt látnod kell