A bojler vízkőtelenítésének a menete

A bojlerek Magyarországon leggyakrabban magnezittől és mészkőtől vízkövesednek be, amitől legrosszabb esetben teljesen használatlanná válik a berendezés, jobb esetben csak megemelkedik a villanyszámla, mert nehezebb ugyanazt a hőfokot előállítania. Ha fontos Önnek, hogy a mindennapi életben higiénikus, praktikus és biztonságos módon tudja használni az elektromos bojlerét, mindenféleképpen igényelje a bojler vízkőtelenítés szolgáltatásokat, amikor a két vagy három éve esedékes karbantartást is el kell végeztetni.

A bojler vízkőtelenítésének végső soron az a célja, hogy megelőzze az elektronikát összekötő vezetékek és csatlakozók elégését. Ennek pozitív hozadéka, hogy a bojler ugyanolyan hatásfokon tud majd működni, mint ahogyan azt a gyártói vállalásban olvashatja – tehát nem fog az évek során megnövekedni egy elhanyagolt, akár 10-12 liter vízkővel ellehetetlenített rendszer által terhelt bojler áramfogyasztása.

A bojler vízkőtelenítése az alábbi lépésekből áll, amennyiben annyira súlyos a helyzet, hogy alkatrészek cseréjére is szükség lesz:

  • a bojlerből leeresztik a vizet;
  • az üres rendszerből teljesen eltávolítják a vízkövet (ha régen volt az utolsó, érdemes inkább nem nézni, hogy milyen koszos vízben fürdött eddig);
  • a magnéziumvédő anód és annak tömítésének a cseréjét;
  • a bojler fűtőszál és a tömítésének a cseréjét;
  • a vízmelegítő alaplap visszaszerelése vagy cseréje, ha szükséges;
  • a bojler összeszerelése, vízzel feltöltése és beüzemelése.

A bojler vízkőtelenítés ára függ a bojler nagyságától és az elhanyagoltság méretétől is. Magyarországon a leggyakoribb bojlerek a 80 és 120 literes változatok, így az árak is elsősorban ehhez a két típushoz illeszkednek.

Eu Üzlet

Vélemény, hozzászólás?

Következő cikk

Miért fontos a bojler vízkőtelenítése?

pén ápr 16 , 2021
Az elektromos bojlerek vízkövesedése nem megelőzhető folyamat, maximum csökkenthető a képződő vízkő mennyisége különböző óvintézkedésekkel (például vízlágyító használata, a bojler használata kizárólag egy adott hőfokon belül). Ha szeretné higiénikus körülmények között, hosszútávon használni az elektromos bojlerét, minden karbantartási évben igényelje a bojler vízkőtlenítés szolgáltatást. Körülbelül 6 év alatt, nem ritka, […]

Ezt látnod kell