Milyen anyag a festhető tömítő?

A festhető tömítő az építőiparban használt termékek közé tartozik, széles felhasználási területtel rendelkező anyag. Tulajdonságait illetően a fában, falban, betonban keletkezett rések tömítésére alkalmas, ugyanakkor használják az ablakpárkányok, lépcső és fal, fallemezek, mennyezet és fal közötti rések tömítésére is. A festhető tömítő állaga paszta szerű, ennek köszönhetően nagyon jól tapad a legtöbb építőanyagon, hihetetlenül könnyű vele dolgozni, és a teljes megkötés után átfesthető. A széles körű felhasználási területe ellenére azonban nem alkalmas olyan rések tömítésére, amelyek folyamatos vízhatásnak vannak kitéve. A festhető tömítő termékcsaládjához tartoznak a vizes diszperziós termékek, ezeket már lehet használni a nedves porózus felületeken is, mivel a tapadásuk megfelelő. Minden esetben, amikor a festhető tömítő anyagával dolgozunk ugyanazt a módszert kell követnünk, vagyis első lépésben a felület megtisztítása a fontos.

Kizárólag a tiszta, por, zsír, olaj és más szennyeződésektől mentes felületen lehet dolgozni a tömítő anyaggal a maximális eredmény elérése érdekében. A tömítő masszát kézi nyomással is felvihetjük az adott területre, de ajánlott egy ehhez alkalmas pisztolyt használni, ami a termékkel együtt beszerezhető. Miután a tömítő anyagot felvittük a kívánt felületre egy festőkés segítségével elkenhető, a felesleges anyag pedig spatulyával, vagy kisméretű, speciális lehúzó szerszámmal simítható le. A tömített részek teljes kiszáradása körülbelül fél óra, ezt követően végezhetőek az utómunkálatok.

Eu Üzlet

Következő cikk

Szempontok, ami alapján válasszunk babakocsit!

hét jún 21 , 2021
Egy babakocsi nem olcsó, éppen ezért a babakocsi vásárlás előtt alaposan meg kell ismerni a kínálatot. Összegyűjtöttünk sok olyan babakocsi vásárlásban fontos szempontot, amit mindenképpen vásárlás előtt szükséges átgondolni. Ilyen például a babakocsi összecsukhatósága, kinyithatósága. Egy babakocsi helyigényes, és nem mindegy, milyen gyorsan, könnyen, egyszerűen lehet összecsukni, vagy éppen kinyitni. […]
babakocsi